Tips beginner trailrunning

5 tips voor beginners in trailrunning – Goede schoenen en meer

Nog totaal onbekend met trailrunning, houdt dan in ieder geval rekening met de kleding die je nodig bent om lekker te kunnen sporten. Tijdens de trailrunning is het erg aangenaam de juiste kleding te dragen en je lijf op de juiste temperatuur te houden. Kijk hier voor de perfecte outfit Wij gaan je hieronder 5 tips geven waar je rekening mee moet houden tijdens de trailrunning, zodat jij weet wat je te wachten staat.

Je horloge is niet belangrijk

Laat je horloge lekker thuis, want deze is niet belangrijk voor de trailrun. De tijd is namelijk helemaal niet belangrijk. Veel belangrijker is de afstand die jij zult gaan afleggen. Zorg er voor dat je niet al te hoge verwachtingen stelt aan jezelf. Je kunt teleurstellingen uitsluiten als je leert lopen met een gevoel van langzaamheid. Gevoel en inspanning zijn het belangrijkste tijdens de trailrun.

Ga trainen

Het is belangrijk te trainen voor de trainrun en dan vooral voor de tweede helft. Je wilt natuurlijk als eerste de finish halen, maar dit zal je wel moeten trainen. Trainen en het verdelen van je krachten zijn belangrijk, zo kun jij de trailrun het beste uitvoeren. Je wilt natuurlijk niet halverwege de trailrun helemaal uitgeput zijn.

De timing

Timing is heel belangrijk. Zo moet je eigenlijk het juiste moment van afremmen, versnellen en springen onder de knie krijgen. Als je dit goed onder de knie hebt kun jij je trailrun al een stuk gemakkelijker uitvoeren.

Gebruik je hersenen

Door na te denken over je bewegingen kom je een stapje dichterbij. Je gedachten moeten zeker niet weg dwalen. Tijdens trailrunning is het helemaal niet handig dat gedachten afdwalen, het is juist belangrijk dat je honderd procent gefocust bent. Angsten om te struikelen en andere vervelende situaties kun je trainen om zo toch een fijn gevoel te hebben tijdens de trailrunning. Als jij je angsten onder de knie hebt zul je merken dat je een stuk wendbaarder bent.

Kies de juiste schoenen

Voordat je deel gaat nemen aan de trailrunning is het belangrijk schoeisel te kiezen dat goed past bij de sport. Er zijn verschillende hardloopschoenen te koop, maar voor het gene wat het beste aansluit op jouw voeten is het verstandig toch eens langs een winkel te gaan. Let vooral op ondersteuning en het materiaal van de hardloopschoenen omdat je ze intensief zal gaan gebruiken. Zo weet je zeker dat jij de juiste trailrunschoenen hebt om te gaan starten met trailrunning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *