Schoenen met lichtjes, niet alleen voor kinderen

Je ziet ze al jaren, de schoenen met lichtjes in de zolen. Kinderen zijn er dol op. Want het is natuurlijk super stoer om telkens als je een stap zet, je schoenen te zien oplichten. Helemaal als je in het donker een wandeling maakt. En voor de ouders is het ook nog eens een veilig idee, want ze zijn op die manier goed zichtbaar voor het verkeer om hen heen. Maar de schoenen met lichtjes zijn niet alleen bij kinderen populair. Veel festivalgangers en mensen die regelmatig dance-events bezoeken, dragen ze tegenwoordig ook, omdat ze er te gek uitzien tijdens het dansen. Daarnaast zien we ze opduiken onder wandelaars, in het donker wandelen wordt hiermee een stuk veiliger.

De bediening

In de zolen van deze schoenen zijn led lampjes verwerkt, in neutraal wit of in verschillende kleuren. Meestal kun je kiezen tussen verschillende standen en overgangen tussen kleuren. Zo bestaat de mogelijkheid om een vloeiende overgang te krijgen of de lampjes te laten knipperen. Voor elk wat wils. Ze zijn eenvoudig zelf te bedienen met een knopje op de bovenkant van de schoen. En een bijkomend voordeel: ze zijn over het algemeen goed betaalbaar.

Opladen

De gemiddelde brandtijd van de led lichtjes is zo’n vier tot zes uur. Je kunt ze vervolgens gemakkelijk opladen met een usb-aansluiting of door middel van oplaadbare batterijen. Het opladen van twee schoenen met led lampjes duurt gemiddeld twee tot drie uur. Het is natuurlijk belangrijk dat je de schoenen beschermt tegen water. Wandelen in de regen of stampen in de plassen kan ervoor zorgen dat de elektronische bedrading beschadigd raakt. Pas daar dus mee op. Je kunt ze wel schoonmaken met een licht bevochtigde doek.

Verschillende soorten licht schoenen

Schoenen met licht schoenen zijn niet van normale schoenen te onderscheiden wanneer de lichtjes uitstaan. Ze zijn in allerlei varianten verkrijgbaar, van opvallende sneakers tot schoenen met een wat subtielere vormgeving. Voor wie de show wil stelen in de disco zijn er zelfs disco hakken met lichtjes in de zolen te koop. Ook zijn er led schoenen met lichtjes aan de bovenkant, die met bijgeleverde software als een soort navigatiesysteem werken. De led lichtjes wijzen je de weg naar huis.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *