Waarom mag je niet zomaar een inlegzool in een veiligheidsschoen plaatsen?

Voor veel banen en bedrijven is het dragen van veiligheidsschoenen op de werkvloer verplicht. Dit komt door de werkzaamheden en het risico wat je loopt als je bijvoorbeeld veel zware dingen moet tillen. Het moeten dus comfortabele, maar vooral ook veilige schoenen zijn. Maar mag je zomaar elke soort inlegzool in een veiligheidsschoen plaatsen?

De veiligheidsschoen

Veiligheidsschoenen zijn stevige schoenen met een stalen neus erin. Hierbij wordt dus het meest kwetsbare gedeelte van je voet beschermt mocht je tijdens het werk iets uit je handen en op je voet laten vallen. Deze schoenen moeten voldoen aan de eisen die gesteld zijn door de Europese organisatie die toezicht op de veiligheid op de werkvloer houdt.

Alle veiligheidsschoenen moeten dus een certificaat krijgen dat ze voldoen aan de veiligheidseisen. Dit certificaat krijgt een schoen pas als ze uitvoerig getest zijn en goed gekeurd worden. Alle veiligheidsschoenen in de winkel of die je via het internet besteld moeten dit certificaat hebben. Als ze dit certificaat niet hebben en er gebeurt een ongeluk ben je hier niet voor verzekerd.

Veiligheidsschoenen met comfort

Als je veiligheidsschoenen draagt heb je over het algemeen een actieve baan. Het is zeker weten geen baan waarbij je de hele dag achter een bureau zit. Omdat je er veel stappen mee zet elke dag is comfort voor veiligheidsschoenen een zeer belangrijke eis. Als je elke dag pijn in je voeten krijgt van je schoenen voldoen ze uiteindelijk ook niet aan de veiligheidseisen.

Voor kwalitatief goede en comfortabele schoenen kun je Sixton werkschoenen via internet aanschaffen. Zij hebben een uitgebreid assortiment voor alle soorten en eisen die je werk aan veiligheidsschoenen kunt stellen. Ook hebben ze schoenen die eruitzien als gympen zodat ze er wat moderner uit zien.

Inlegzooltjes voor je veiligheidsschoenen

Je kunt voor verschillende redenen inlegzooltjes moeten dragen. Sommige mensen dragen ze omdat de schoen net te groot is maar een kleinere maat net te klein. Ook kan het zijn omdat ze last van platvoeten hebben of andere voetklachten tijdens het staan en lopen. Een inlegzooltje kan helpen om deze klachten te verminderen.

Een veiligheidsschoen heeft een certificaat door de verschillende testen die er gedaan zijn. Als je iets veranderd of aanpast aan de schoen, is het certificaat niet meer geldig. Dit is dus ook het geval met inlegzooltjes. Niet elke inlegzool mag zomaar in een veiligheidsschoen gedragen worden.

Er zijn gecertificeerde inlegzooltjes die wel aan deze eisen voldoen. Deze worden op maat gemaakt en aangepast aan de schoen. Deze vallen binnen de strenge Europese normen en regels en zo vervalt het certificaat van de veiligheidsschoenen niet.

Verschillende soorten veiligheidsschoenen

Voor verschillende banen zijn er verschillende veiligheidsschoenen beschikbaar. Zo zijn er veiligheidsschoenen met het comfort van een sneaker voor als je veel loopt. Je kunt kijken voor handige tips sixton werklaarzen om de beste match te vinden.

De veiligheid werklaarzen zijn in veel varianten te vinden en voor bijna elke baan een goede match. Zo heb laarzen die gevoerd zijn met wol. Ideaal voor als je lange dagen buiten werkt in welke weersomstandigheden dan ook.