Wat zijn werkklompen?

Iedereen kent het bijna wel: klompen. Een oer-Hollands houten schoensoort dat al sinds de oudheid bestaat. Klompen worden tot de dag van vandaag nog steeds in verschillende soorten en maten gedragen. Denk bijvoorbeeld aan werkklompen.

Werkklompen zijn speciale schoenen die vaak op de werkvloer worden gedragen. Dit maakt het verrichten van arbeid gemakkelijker en zorgt ervoor dat er minder last wordt ervaren aan de voeten en kuiten. Dit soort klompen worden vaak gedragen bij zware werkomstandigheden, zoals in de zorg en logistiek.

Welke varianten zijn er?

Werkklompen bestaan in allerlei kleuren, modellen en materialen. Zo bestaan er verschillende varianten die speciaal gemaakt zijn voor verschillende sectoren, zoals:

– Zorg

– Logistiek

– Transport

– Productie

Het materiaal

Wat betreft materiaal zijn er verschillende soorten. Er zijn verschillende varianten op de markt gebracht en dus genoeg keuze voor iedereen. De meeste werkklompen zijn gemaakt uit kunststof of leder. Bij de juiste werkklomp wordt de juiste en nodige faciliteit voorzien, zoals een stalen neus, anti-slip voor onder de zool of ESD normering lading. ESD normering zorgt ervoor dat de statische elektriciteit tegen gehouden wordt.

De kleur

Kleuren zijn er in verschillende opties te kiezen. Er kan één gehele kleur uitgekozen worden, een duo of juist meerdere kleuren.

Het model

Zoals er verschillende kleuren zijn, zijn er ook verschillende modellen. Sommige werkklompen hebben een bandje aan de achterkant dat naar voor- en achter geschoven kan worden. Dit biedt extra stevigheid aan de voet. Er zijn ook genoeg werkklompen die geen bandje hebben, maar juist een verhoging aan de achterzijde hebben. Zo past de voet er goed in en biedt het op een andere manier ook extra stevigheid aan. Dit zijn onder andere ook de meest bekende modellen onder de werkklompen.

Niet alleen het model, maar ook de zool kan van ander materiaal zijn, zowel binnen als buiten. Het kan van hout, kunststof of van een ander materiaal gemaakt zijn.

Het schoonhouden van werkklompen

Schoenen hebben onderhoud nodig, zo ook werkklompen. Het is belangrijk om ze goed te onderhouden, zodat ze voor een langere ronde kunnen meegaan. Het verschilt natuurlijk per werkklomp. Een werkklomp van kunststof is makkelijker te onderhouden dan die van leder. De meeste werkklompen kunnen goed onderhouden worden met een vochtige doek.

Werkklompen die van ander materiaal zijn, kunnen behandeld worden met speciale sprays of crèmes. Natuurlijk kunnen er altijd twijfels of onzekerheden ontstaan. Neem dan contact op met een schoenonderhoudsspecialist.

Prijzen

Werkklompen verschillen overal van prijs. Bij het ene bedrijf is het duurder dan bij de ander. De gemiddelde prijs is tussen de dertig en tachtig euro. Het is daarom ook verstandig om ervaringen te lezen van andere kopers, vergelijkingen te maken en vooral de kwaliteit van de werkklomp kritisch te bekijken. Want uiteindelijk wilt iedereen een kwalitatieve werkklomp die voor een aantal jaren meegaat.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *